Werkzoekenden

Loket3 begeleidt (jong)volwassen werkzoekenden met jobcoaching naar een passende baan.

Werken met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt

Heb jij een chronische ziekte, of een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking? Wil jij graag aan het werk in Zuid-Nederland (bijvoorbeeld in Limburg of in Brabant)? Vind je het fijn om daarbij hulp te krijgen? Loket3 helpt je bij het zoeken, vinden en behouden van een betaalde baan, als dat voor jou als (jong)volwassene niet zo gemakkelijk is. Ook ondersteunen we werkgevers bij het creëren van een baan op maat. De coaches van Loket3 zijn er om jou in je werk te ondersteunen. Daarnaast hebben we contact met (praktijk)scholen en dienstverleners uit Limburg en Brabant, waardoor we je nóg beter van school naar werk kunnen begeleiden.

Jobcoaching van (jong)volwassenen in de Wajong, WWB of Participatiewet

Loket3 ondersteunt je als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, die je moeilijk alleen kunt overbruggen. Werken met autisme, ADHD, psychische en/of psychiatrische aandoeningen of een verstandelijke beperken is niet altijd eenvoudig. Als je arbeidsvermogen hebt, bekijken we met de opdrachtgever, het UWV en/of de gemeente hoe en op welke wijze we samen aan de slag kunnen gaan.

Jobcoaching, of persoonlijke ondersteuning, wordt gebruikt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. UWV of gemeente kennen jobcoaching toe als een individuele voorziening. De opdracht van een jobcoach kan gaan van begeleiding naar werk, tot daadwerkelijk met je meewerken, tot coaching in je persoonlijke leven, als dat invloed heeft op je functioneren op de werkvloer.

Samen op zoek naar een passende baan voor jou

Hoe we dat doen? Samen met jou onderzoeken we wat je interesses zijn, waar je talenten liggen en bij welke zaken je nog hulp kunt gebruiken. Dat doen we in één van de trajecten WerkFit Maken, Naar Werk, met jobcoaching, Sporti3f, paardencoaching of de training Brug naar Werk. Aan het einde van het traject weten we welke mogelijkheden je hebt. Vervolgens zoeken we actief op de arbeidsmarkt naar een passende baan (of opleiding). Hebben we passend werk gevonden? Dan stellen we je voor aan het bedrijf en bespreken we de samenwerking en – wellicht op termijn – de mogelijkheden voor een betaalde baan. Vervolgens helpen we je om in je baan te starten.

Ben je geïnteresseerd?

Beschik jij over een doorverwijzing van de gemeente of het UWV en wil je graag door ons begeleid worden? Neem dan contact met ons op.