Training Brug naar Werk

Met de Brug naar Werk-training van Loket3 bereid jij jezelf voor op een stage of baan. Je ontdekt wat je kunt, welk werk bij je past en wat een werkgever zoal van je verwacht.

Stoom jezelf klaar voor een stage of baan

Personen in het VSO ZMLK, ZMOK, Praktijkonderwijs, de VG-zorg, psychiatrie en het WSW-bedrijf worden met een Brug naar Werktraining voorbereid op een stage of baan. Je kunt de training volgen op drie niveaus: A, B en C. Loket3 is een officieel erkende Brug naar Werklocatie.

Wat ga je doen tijdens de Brug naar Werktraining?

Tijdens de training leer je meer over werkgerelateerde sociale vaardigheden (werk gerelateerd), arbeidshouding en lichamelijke verzorging. Ook krijg je antwoord op de vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Welke zijn mijn eigen competenties?’ en ‘Welk werk past bij mij?’.

Aan de training doen meestal vier tot tien deelnemers mee. Binnen het groepsproces is de training individueel gericht op jou, door voorafgaande afstemming tussen jouzelf en je werkplek en/of begeleiding. Tijdens de lessen, maar ook thuis (en eventueel op de werkplek) ga je allerlei op de praktijk gerichte oefeningen doen.

Is de Brug naar Werktraining iets voor jou?

De training is iets voor jou als je een beter beeld van jezelf wilt krijgen. Als je wilt weten welke werkzaamheden geschikt voor je zijn en welke niet. Door hier een realistisch idee van te hebben, vergroot je de kans op het krijgen en behouden van een passende werkplek.

De training vindt één keer per week plaats. Je wordt getraind door een speciaal opgeleide en gecertificeerde Brug naar Werktrainer. De training bestaat uit losse modules. Hoe lang de training duurt, ligt aan welke modules en het aantal modules dat je gekozen hebt. Op A- en B-niveau bestaat de training uit zes modules, op C-niveau uit zeven.

Dit levert de Brug naar Werktraining je op

Bij afsluiting van elke module bestaat de mogelijkheid om een certificaat te behalen. Als je voor alle modules op jouw niveau een certificaat hebt behaald, kun je het Brug naar Werkexamen en het eindgesprek aanvragen. Bij het succesvol afsluiten van het examen en eindgesprek ontvangt je het officiële erkende Brug naar Werkdiploma. Daarmee heb jij aangetoond dat je klaar bent voor een stage of werk.