Paardencoaching

Paardencoaching geeft je inzicht in je eigen gedrag en de effecten daarvan. Ontdek welke mogelijkheden jij hebt in je werk en leven.

Paardencoaching helpt je oplossingen te vinden

Op aanvraag van onze opdrachtgevers, werkt Loket3 samen met Yvonne Dalemans. Yvonne is NLP-coach en werkcoach en met paardencoaching helpt ze je om zelf een oplossing te vinden voor je hulpvraag.

Paarden zijn gevoelige dieren, die zonder oordeel reageren op wat er NU is. Daardoor laten ze je op een heel andere manier naar jezelf en anderen kijken. Yvonne coacht je en samen met het paard prikkelt ze je om na te denken over jezelf en anderen. Door de ervaring van de interactie ontdek je als vanzelf een oplossing voor je vraag. Paardencoaching is dus ‘Leren door Doen’.

Wat ga je doen tijdens de paardencoaching?

Tijdens een paardencoachingsessie ga je een activiteit doen met het paard. Je gaat dus niet paardrijden, maar loopt bijvoorbeeld een rondje met het paard. Daarbij ervaar je direct van alles. Loopt het paard mee? Hoe? Waarom? Vindt het paard het prettig om met je mee te lopen? Of zou je iets kunnen veranderen? Het paard toont je heel direct hoe je iets aanpakt. Houd je de dingen strak in de hand? Doe je dat altijd? Hoe reageert de omgeving daarop? Wat gebeurt er als je het touwtje een beetje laat vieren?

Is paardencoaching iets voor jou?

Bij paardencoaching ligt de nadruk op je mogelijkheden en niet op je kwetsbaarheden. De coach begeleidt je naar het ontdekken van die mogelijkheden. Niet de coach of het paard komen met het antwoord op je vraag; jij ontdekt dat zelf met hun hulp. De oplossing is al aanwezig in jezelf, de coach en het paard helpen deze naar boven te brengen. Vaak werkt een sessie nog lang door en krijg je ook nog in de tijd erna nieuwe inzichten.